FAQ

Onze meestgestelde vragen

Wij raden u aan om een reservering voor losse ticketverkoop voor de reguliere rondvaarten te maken zodat u zeker bent van een plaats aan boord. Uiteraard kunt u op de bonnefooi komen, maar u loopt dan wel het risico dat de rondvaartboot vol is. Voor groepsvaarten moet altijd een reservering worden gemaakt.

Er mogen geen honden mee op de rondvaartboten. Als het gaat om een hulphond, mag je de hond meenemen maar dat moet je wel kunnen aantonen dat het om een hulphond gaat. Vergeet dit niet door te geven bij het maken van je reservering.

Op vertoon van uw Ooievaarspas krijgt u 50% korting op aankoop van een los ticket voor de reguliere rondvaart door de Haagse grachten. U moet uw Ooievaarspas bij u hebben zodat u deze kunt tonen bij de ticketbalie in het havenkantoor. Alleen op vertoon van uw Ooievaarspas krijgt u de korting. Zorg ervoor dat uw Ooievaarspas geldig is. Met de Ooievaarspas kunt u geen online een reservering maken.

Wij verstrekken geen korting met een 65+ pas.

Het is niet de bedoeling dat er betaald wordt aan boord. Dit kan wel in ons Havenkantoor aan de Bierkade (nr. 18b).

U kunt bij ons op het havenkantoor pinnen met een bankpas met Mastercard logo. Creditcards worden ook geaccepteerd. Er kan ook draadloos worden gepind.

Je kan de gereserveerde kaartjes tot 24 uur voor vertrek annuleren. Wij brengen bij het annuleren eenmalig € 1,50 aan gemaakte transactiekosten in rekening. Deze verrekenen we met het terug te geven bedrag.

Er is geen toilet aan boord van de open rondvaartboten. Er is wel een (nood)toilet aan boord op de overdekte trekschuit die buiten Den Haag vaart. Voor en na de vaart kan je gebruik maken van het toilet in het havenkantoor.

Wij hebben helaas geen rolstoeltoegenkelijke toilet.

Als je (deels) afhankelijk bent van een rolstoel dan is er één boot met een lift in onze vloot. Bij het maken van een reservering is het belangrijk om dit verzoek biuj ons neer te leggen. Wij kunnen dan laten weten op welk tijdstip die boot staan ingedeeld en zullen dan een boeking voor je maken. Rolstoelen die niet noodzakelijk zijn aan boord kunnen ingeklapt in het havenkantoor worden bewaard.

Kinderwagens en rollators mogen niet mee in de rondvaartboten, deze kan je tijdens de rondvaart in ons Havenkantoor neerzetten.

Er mogen in de open rondvaartboten geen paraplu’s worden opgestoken, dit in verband met de lage bruggen in Den Haag. Daarnaast belemmert u dan het zicht van de mede passagiers en de schipper. Indien het regent krijgt u van ons een regenponcho.

Een kleine consumptie voor eigen gebruik is toegestaan aan boord. Op de overdekte rondvaartboot gelden andere regels, je kan daar in overleg gebruik maken van onze catering.

Bij een reguliere rondvaart waarvoor je een los ticket koopt is het niet mogelijk om op een andere plaats op of af te stappen. Bij de Vlietvaart is het wel mogelijk om op- en af te stappen op diverse locaties. Bekijk hiervoor de informatie over de Vlietvaarten. Uiteraard is het bij groepsvaarten wel mogelijk om een eigen op- en afstapplaats te kiezen.

Varen met kinderen is altijd op eigen risico. Wij raden aan om je kind een zwemvest aan te trekken die wij uitlenen vanuit het havenkantoor.

Alle open rondvaartboten hebben een trapje met enkele treden. De gids zal je tijdens het op en afstappen kunnen ondersteunen. De overdekte rondvaartboot heeft meerdere treden.

Bij ons voor de deur is parkeren erg lastig (ongeacht de duur van parkeren betaal je € 50,00 voor een dagkaart).

Wij adviseren om je auto te parkeren in de Q-park Centrum aan de Amsterdamse Veerkade. Deze is het dichtste bij onze opstap. Klik hier voor meer informatie.

Vind je het niet erg om een stukje te lopen? Wij hebben afspraken gemaakt met parkeergarage Helicon. Klik hier voor meer informatie (de kortingscode is “OOIEVAART10”).

P+R Transferium Hoornwijck is de dichtstbijzijnde P+R en ligt aan de Rijksweg A4 ter hoogte van Rijswijk. Je kan vanaf hier verder reizen met het openbaar vervoer naar het centrum van Den Haag en op zondag ook naar het strand van Scheveningen tijdens de zomermaanden.

Klik hier voor meer informatie en de prijzen.

De dichtstbijzijnde tramhalte is op nog geen 100 meter afstand. Bij Halte Bierkade stopt Tram 1 – 5 – 9 – 15. Als je met de bus komt kan je uitstappen bij Halte Nieuwe Haven. Hier stopt bus 18, 22 en 24. Vanaf de bushalte is het ongeveer 5 minuten lopen.

Klik hier voor meer informatie.

Als je een reservering maakt namens een bedrijf, dan kan je ook op rekening betalen. Kies in het telefoonmenu voor groepen als het om een reservering gaat voor een privé rondvaart en/of als je catering wenst. Kies voor tickets als je losse zitplaatsen wilt reserveren aan boord van een reeds ingeplande rondvaart.

Al onze schepen zijn goedgekeurd door de scheepsvaart inspectie. Alle schippers zijn in het bezit van een geldig vaarbewijs. De kussens waar u op zit zijn drijfkussens. Voor de kinderen zijn er in het havenkantoor zwemvesten te leen.

Het vaarseizoen van de open rondvaartboten is van april tot en met oktober. Vaarten buiten het vaarseizoen zijn op aanvraag.

Het vaarseizoen van de overdekte trekschuit is gedurende het gehele jaar.

Bij een groepsvaart huur je één of meerdere boten af, exclusief voor een eigen gezelschap. Uiteraard is daarbij een schipper en een gids aanwezig.

Voor groepsvaarten bestaat de gelegenheid om voor een meerprijs van € 25,00 per boot de MooiWeer-garantie aan te schaffen. Hiermee krijg je de mogelijkheid om tot drie uur voor vertrek te beslissen of u het weer mooi genoeg is om met ons te gaan varen.

Zo niet, dan heb je het recht de vaart zonder extra bijkomende kosten te annuleren en te verplaatsen naar een andere beschikbare datum.

Op elke reguliere rondvaart waarvoor u losse rondvaart tickets koopt is standaard een gids aanwezig. Op de overdekte rondvaartboot is een gastvrouw of gastheer aanwezig.

Ook bij slecht weer gaat de rondvaart door, alleen als het onweert of erg hard waait zal je van ons bericht krijgen dat de vaart is geannuleerd. Je kan dan kiezen om de reservering te verplaatsen naar een andere datum of dat je jouw betaling wenst terug te ontvangen.

Om een afvaart op de beloofde tijd te garanderen vragen we om een kwartier voor aanvang van de vaart aanwezig te zijn op de afgepropken startplaats.

Er zijn open rondvaartboten voor 12, 22 en 30 personen. De overdekte rondvaartboot heeft een capaciteit van maximaal 34 personen.

Er wordt niet gevaren als er minder dan 5 personen gereserveerd hebben met een los ticket voor een rondvaart.

Voor de groepsvaarten geldt een minimum van 1 persoon.

Je kan telefonisch een ticket reserveren of langskomen in het havenkantoor. Als je telefonisch reserveert dan houden we dit ticket tot een uur voor vertrek voor je vast. Als je ticket dan nog niet is betaald gaat deze weer terug in de verkoop.

De route van de reguliere vaarten door de Haagse grachten is als volgt

 • Bierkade
 • Dunne Bierkade
 • Zuidwal
 • Om en Bij
 • Houtzagerssingel
 • Lijnbaan
 • Noord west Buitensingel
 • Noordwal
 • Prinsessewal
 • Toussaintkade
 • Mauritskade
 • Hooikade
 • Oranje buitensingel
 • Uilebomen
 • Boomsluiterskade
 • Bierkade